150 gram boter
210 gram bloem
1 eetlepel kerrie poeder
1 theelepen zout

1 theelepen witte peper
1,5 liter groentebouillon
3 eetlepes gedroogde peterseslie
6 theelepels citroensap
15 gekookte gepelde eieren

Voor e paneer laag: 20 eieren losgeklopt, bloem en flink wat paneermeel

Bedreidingswijze

smelt de boter in een pan maar laat dit niet bruin woren voeg ed bloem kerrie poeder zout en witte peper toe bak dit alles 2 tot 3 minuten op laag vuur tot dat er korrerelsmontstaan voeg dan in drie keer de bouillon toe roer goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan ga oor tot e ragout dik is en gaar dit kun je proeven bloem die niet gaar is smaakt wat zoetig roer de gedroogde peterselie en citreoensap erdoor doe de ragout in een bake en laat dit goed afkoelen

Eierbal maken en paneeren

zet drie bakken klaar 1 met bloem 1 met de losgeklopte eieren en 1 met paneermeel
verdeel de ragout in 20 gelijke porties neem steeds een gekookkt ei en rol deze even door de bloek werk met natte handen de ragout om het ei heen haal het ei met de ragout door de bloem dan door het ei en tot slot door het paneermeel voor ed zekerheid zou een extra laag met ei en paneermeel kunnen zorg er in ieder geval voor dat er een ruime paneer laag om de ragout ziot

Het fritueren

verwarm de olie tot 180 graden Celsius. Frituur de eierballen in 5 minuten goubruin