Ingrediënten voor 2 personen
400 half om half gehakt
8 plakjes ontbijtspek
4 stronkjes witlof, gehalveerd in de lengte
4 klontjes boter
1 snufje nootmuskaat
1 el gehakte peterselie
peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid het gehakt met de nootmuskaat, de peper en het zout. Schep op een helft van het witlofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Even zachtjes aandrukken. Omwikkel elk stronkje witlof met twee plakjes ontbijtspek tot je een soort witlof sandwich hebt. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er een beetje water bij en leg er de klontjes boter op. Bak de gevulde witlofstronkjes 40 tot 50 minuten gaar in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel bruin worden. Verdeel de witlof over de borden en strooi er nog wat peterselie over.
Eet smakelijk!