Ingrediënten stamppot

1 kleine bloemkool 14,5 khd – 125 kcal – 9,5 eiw – 1,0 vet
2 venkels 8,0 khd – 68 kcal – 4,0 eiw – 0,0 vet
100 ml droge witte wijn 0,6 khd – 67 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
tijm
zwarte peper
grote hand rucola 0,0 khd – 9,2 kcal – 1,4 eiw – 0,2 vet
eventueel room
Ingrediënten schnitzelrolletjes
2 ongepaneerde varkens- of kipschnitzels 0,0 khd – 220 kcal – 46 eiw – 4,0 vet
2 braadworstjes 2,0 khd – 414 kcal – 36,2 eiw – 29,2 vet
2 theelepels mosterd 0,4 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
chilipoeder
paprikapoeder
cocktailprikkers
Totaal per persoon = 12,8 khd – 458,1 kcal – 48,9 eiw – 17,7 vet


Bereiden


Begin met het schoonmaken van de bloemkool en kook deze gaar. Snij de venkel in stukjes en bak deze in ruim boter met tijm en zwarte peper. Blus als alle boter “verdampt” is, de pan af met de witte wijn en laat zachtjes verder stoven.
Maak ondertussen de rolletjes. Sla de schnitzels plat tussen plastic folie met een pan of deegroller. Wrijf de ene kant in met chili, paprikapoeder, zout en peper en smeer op de andere kant mosterd. Leg daarop een braadworstje zonder vel en rol strak op. Snij de rolletjes in 3 of 4 stukken en zet vast met een cocktailprikker. Grill of bak de rolletjes gaar en bruin.
Pureer de bloemkool met eventueel wat room en zout en peper. Roer de venkel er doorheen en een grote hand rucola. Leg de rolletjes bij de stamppot en haal de prikkers er uit.