2 x sjalot
4 x knoflook teentje
1 eetlepel tuim
1 theelepel mosterd
Bak boter
Bloem / binder

Bereiding
Verhit ondertussen 1 eetlepel roomboter per persoon in een andere steelpan op middellaag vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en de overige tijm toe. Roer goed door en laat de sjalot in 5 – 7 minuten zacht worden. Voeg de overige bloem toe en bak al roerend 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon toe en roer de saus glad. Breng op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout en laat op laag vuur inkoken tot serveren. TIP: Het maken van een saus op basis van bloem luistert heel nauw, iets te veel bloem en de saus wordt te dik en gaat melig smaken, of te weinig bloem en je saus blijft dun. Meet of weeg de eetlepels daarom nauwkeurig af. Wij rekenen voor 1 el bloem 10 gram.