Ingrediënten

200 gram boerenkool 8,0 khd – 92 kcal – 8,0 eiw – 2,0 vet
½ rookworst (die met de minste kh) 2,8 khd – 413,8 kcal – 18,3 eiw – 36,5 vet
2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
scheutje room (± 25 ml) 0,8 khd – 83,8 kcal – 0,5 eiw – 8,8 vet
100 gram spekjes 0,5 khd – 240 kcal – 15,0 eiw – 20,0 vet
Totaal: 12,1 khd – 989,6 kcal – 56,4 eiw – 78,9 vet

Bereiden

Begin met het uitbakken van de spekjes. Kook de boerenkool een kwartiertje tot hij bijna gaar is. Goed uit laten lekken. Meng de eieren met de room en kluts goed door. Snij de rookworst in plakjes en meng met de spekjes en boerenkool. Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel het boerenkoolmengsel over de schaal. Giet het eimengsel erbij en zet het een minuut of 20 in de oven op 200 graden.