Ingrediënten (1 pizza)

200 gram rauwe bloemkoolroosjes 2,9 khd – 25 kcal – 1,9 eiw – 0,2 vet
150 gram mozzarella, geraspt 1,1 khd – 176,3 kcal – 12,8 eiw – 13,5 vet
1 ei 0,0 khd – 40 kcal – 3,7 eiw – 2,9 vet

Ingrediënten topping
1 klein blikje tomaten puree 4,9 khd – 26,2 kcal – 1,1 eiw – 0,0 vet
100 gram ham of andere vleeswaren 1,1 khd – 65 kcal – 9,1 eiw – 2,9 vet
100 gram kaas 0,0 khd – 187,5 kcal – 9,7 eiw – 15,0 vet
1 grote tomaat 3,0 khd – 22 kcal – 0,7 eiw – 0,5 vet
1 ui of 3 sjalotten 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
Italiaanse- of pizzakruiden
(basilicum) olijfolie
verse basilicum

Totaal per persoon: 15,0 khd – 553,1 kcal – 39,4 eiw – 35,0 vet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snij de bloemkool in roosjes en doe de roosjes in een keukenmachine. Maal de bloemkool totdat het soort kruimels worden. Niet te lang malen, want dan wordt het bloemkoolpuree.
Doe het bloemkoolkruim in een magnetronbestendige kom en zet gedurende 8 minuten in de magnetron. (Wij op 900W) Laat daarna afkoelen in een schone theedoek en als het wat is afgekoeld, het vocht er uit wringen.
Klop het ei los in een kom vervolgens roer je de bloemkool & de mozzarella door het losgeklopte ei. Voeg er zout, kruiden en peper naar smaak aan toe en roer het geheel goed door. (Ik heb allerlei Italiaanse kruiden gebruikt.) Verdeel het bloemkoolmengsel over de bakplaat. Verdeel het mengsel over de vorm.
Tip: leg doorzichtig folie over het mengsel en druk het naar de zijkant.
Bestrijk de bovenkant van de pizza met een beetje olijfolie en bak de bodem ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Af laten koelen en als de bodem koel is, kan je het gaan beleggen. Dit kan jouw eigen favoriete toppings zijn zolang het maar geen koolhydraten bevat. Zet het daarna onder de grill en smullen maar.
Ik heb het met de ingrediënten hierboven gemaakt, eerst wat tomatenpuree, dan ham, tomaat, uitjes, kruiden en afmaken met kaas en wat olijfolie er over heen.