200 gram bloemkool per persoon
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels verse koriander
1 kleine of een ½ rode ui
½ theelepel knoflookpoeder of klein teentje knoflook in schijfjes
½ eetlepel gedroogde oregano
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
2 slavink

Bereiding:

Zet eerst alvast de oven op 200 graden en haal de plaat uit de oven. De bloemkool was je eerst en snij je in kleine stukjes. Verspreid die op de plaat. Je kan ook een grote ovenschaal gebruiken
Sprenkel de olijfolie over de bloemkool en strooi vervolgens alle ingrediënten erover behalve de koriander. Je kan er nog schijfjes citroen met schil bij leggen, maar citroen bevat wel suiker dus beter van niet.
Zet het gerecht 35 minuten in de oven, let wel op, soms gaat een oven sneller dan de ander. Heb je alleen hete lucht dan moet je de oven wat lager instellen, ik gebruik verwarmen van onder en boven op de ovenfunctie. Het moet er ongeveer uitzien als op de foto, mag absoluut niet zwart zijn en de bloemkool moet nog een beetje knapperig zijn. Bij het serveren strooi je de snippers verse koriander over het gerecht en roer je het er doorheen.
15 minuten nadat je de bloemkool in de oven hebt gezet, bak je de slavinken aan en laat je ze als ze mooi bruin zijn met een scheutje water in de pan rustig gaar braden. Zet het vuur of de plaat niet te hoog want anders worden ze te droog.