Ingrediënten 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g kipdijfilet
  • 8 winterpenen
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon van tablet
  • 125 g crème fraîche
  • 20 g platte peterselie


    Bereidingswijze

    1 – Snipper de sjalotten.

    2 – Verhit 10 g boter in een Braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur.

    3 – Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.

    4 – Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm.

    5 – Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee.

    6 – Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

    7 – Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.

    8 – Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof