Ingrediënten 4 personen
- 2 sjalotten
- 20 g boter
- 125 g spekreepjes
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g kipdijfilet
- 8 winterpenen
- 1 el bloem
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 125 g crème fraîche
- 20 g platte peterselie
Bereidingswijze
1 – Snipper de sjalotten.
2 – Verhit 10 g boter in een Braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur.
3 – Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.
4 – Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm.
5 – Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee.
6 – Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
7 – Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.
8 – Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof
Leave A Comment