Ingrediënten

  • 500 g rundsgehakt
  • 4 broodjes ciabatta
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 70 g rucola
  • 10 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 1 ei
  • 4 el mayonaise
  • 2 el basilicum, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, de ui, tijm, rozemarijn, peper en zout onder. Vorm 4 hamburgers uit dit gehaktmengsel.
  3. Roer de basilicum en olijven door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Rooster de hamburgers aan beide kanten op de hete grillpan.
  5. Snijd de broodjes open. Verdeel er de basilicum-mayonaise over en leg er wat rucola en de burgers op. Serveer warm.