Ingrediënten
250 gram groene asperges 7,5 khd – 48 kcal – 2,5 eiw – 0,0 vet
150 gram zalm (stukje 1 persoon) 0,0 khd – 315 kcal – 30,3 eiw – 21,3 vet
50 ml room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
1 eetlepel Parmezaanse kaas 0,0 khd – 60,6 kcal – 6,0 eiw – 4,1 vet
¼ bouillonblokje 0,3 khd – 2,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
5 sprietjes bieslook
peper & zout
Totaal: 9,3 khd – 593,4 kcal – 39,8 eiw – 42,9 vet

Laat de pan op het vuur goed heet worden.
Smeer de vis in met wat olie, peper en zout.
Leg de zalmmoot in de pan. Als het gaat om zalm met de huid er nog aan: leg deze kant naar beneden. De huid beschermt de zalm en zorgt voor een lekkere smaak.
Draai het vuur nu lager, tot ongeveer half hoog.
Als de huid enigszins bruin is, na ongeveer 3 minuten, draai de zalm om.
Draai het vuur nu nog lager, tot ongeveer 25%.
Laat deze kant van de zalm nog ongeveer 1 tot 2 minuutjes zachtjes bakken en de zalm klaar.