3 stronkjes witlof 5,4 khd – 42,8 kcal – 2,9 eiw – 0,5 vet
100 gram beenham (1 dikke plak of paar dunne plakjes) 2,2 khd – 127 kcal – 18,3 eiw – 5,0 vet
50 gram kaas 0,0 khd – 188 kcal – 9,7 eiw – 15,0 vet
2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
bieslook
½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
Totaal: 8,7 khd – 429,3 kcal – 31,3 eiw – 27,5 vet


Bereiden


Snij de onderkanten van de witlof en kook ze gaar, als ze klaar zijn laat je ze goed uitlekken en leg ze daarna in een ingevette ovenschaal. Dan de ham over de witlof of hou de ham apart (hele beenham). Giet een scheutje room in een steelpannetje en doe er een half maggiblokje doorheen, ik knijp ze eerst fijn want dan lossen ze sneller op. Doe er ook wat bieslook door en bind wat met kaas.
Zodra het klaar is, giet je dit over de witlof en maak je het af door er wat kaas overheen te strooien. Nu nog 10 minuutjes onder de grill in de oven voor een mooi bruin kleurtje. (Heb je geen grill dan kan je hem wat langer in de oven zetten tot hij mooi bruin is.) Garneer met nog wat bieslook.