Ingrediënten


150 gram varkenshaas 0,0 khd – 157,5 kcal – 33,0 eiw – 2,3 vet
1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
1 eetlepel roomboter 0,1 khd – 74,5 kcal – 0,0 eiw – 8,2 vet
75 gram champignons, in kwarten 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
50 ml slagroom 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
50 ml vlees bouillon (van vleesbouillonblokje gemaakt) 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
1 theelepel tijmblaadjes
50 gram sperziebonen (handje) 2,5 khd – 19,5 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
Totaal: 4,9 khd – 517 kcal – 36,7 eiw – 37,7 vet


Bereiding


Wij wassen het vlees altijd, hoe dan ook, maak de haas eerst droog door het af te deppen met een keukenpapiertje. Bestrooi ze dan met peper en zout en laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Als het schuim van de roomboter weg is, kan je het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken.
Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons in de koekenpan toe. Bak ze bruin en gaar en strooi er wat zout over, vervolgens de room, bouillon en de tijm toevoegen en kook deze tot de helft in. Nu mag het gas uit en kook je de boontjes gaar in een andere pan, als de boontjes bijna klaar zijn, leg je de varkenshaas weer in de pan en laat nog even zachtjes (klein vuur!) garen en opwarmen. (8 minuten ongeveer, rosé!) Snij in plakjes en serveer het met de champignonsaus.