Ingrediënten voor 2 personen


350 gram kleine spruitjes 9,1 khd – 77 kcal – 4,0 eiw – 1,2 vet
2 kleine kipfilets 0,0 khd – 110 kcal – 23,3 eiw – 1,8 vet
75 gram spekjes 0,2 khd – 90 kcal – 5,6 eiw – 7,5 vet
½ ui 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
mosterd (± 1 eetlepel) 0,5 khd – 19,5 kcal – 0,9 eiw – 1,5 vet
Totaal per persoon: 10,8 khd – 302,1 kcal – 34,0 eiw – 12,0 vet


Bereiden


Begin met de schoongemaakte spruitjes kort in een (stoom)pan net niet gaar te maken. Tegelijk snij je de kip in brokjes en bak je eerst de spekjes uit en vervolgens de kip erbij tot deze bijna gaar is. Dit doe je in een wok of braadpan. Dan de ui erbij en als alles goed gaar gebakken is, doe je de mosterd erbij (hoeveelheid naar wens/ pittig/ mild etc.).
Dan de beetgaar gekookte spruitjes erbij, door elkaar husselen, even laten sudderen en klaar…