Ingrediënten
150 gram spitskool 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
1 lente-uitje 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
100 gram taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
150 gram kip 0,0 khd – 165 kcal – 35,0 eiw – 2,7 vet
1 gedroogd Spaans pepertje (kleintje) 1,7 khd – 18,3 kcal – 0,6 eiw – 0,8 vet
½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
eventueel wat sambal oelek 0,1 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
wat bakolie
Totaal: 12,2/12,3 khd – 285,6/286,8 kcal – 45,8 eiw – 6,2 vet


Bereiden


Maak kleine brokjes van de kipfilet en roerbak ze in wat bakolie of ghee. Als het bijna gaar is, pers je de knoflook erdoor. Als het gaar is, de kip uit de pan of wok halen en tijdelijk in een kommetje leggen.
Roerbak nu in de pan of wok de spitskool samen met het lente-uitje, het bouillonblokje en het pepertje. Doe dit eerst op hoog vuur een minuut of 2 en zet het vervolgens op laag gas en maak het al roerend gaar. Ik vind het lekker als het nog een beetje knapperig is bij het opdienen, dus niet helemaal dood koken. Voeg het vlees, de taugé en het het optionele schepje sambal toe, laat het nog even warm worden en klaar!