ingrediënten

100 gram kipfilet of gerookte kipfilet (pak met plakjes of filetje) 2 plakken ontbijtspek
100 gram sla
100 gram komkommer ( 5 centimeter) in blokjes of plakjes
Ingrediënten dressing
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
2 snufjes uienpoeder
halve theelepel grove peper of meer naar smaak
snufje knoflookpoeder


Bereiden


Bak het spek uit, dit doe je op een lage gas stand en je keert regelmatig. Als het klaar is en het er uit ziet als op de foto dan leg je het op een dubbel keukenpapier zodat het vet eraf kan. Dep het desnoods droog. Laat het vervolgens liggen afkoelen.
Doe de sla, de komkommer bij elkaar, snij de kip in brokjes en strooi het door de salade en roer dan alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Als je het meeneemt en het dus eerder klaarmaakt doe de dressing dan in een apart bakje omdat het de sla slap kan maken. Kruimel als laatste het spek over de salade heen.