Ingrediënten shoarma
1 varkenshaasje 300+- gram
½ zakje shoarmakruiden (kies degene met de minste koolhydraten) 4,4 khd – 39,5 kcal – 1,2 eiw – 1,7 vet
ghee of kokosolie om in de braden
Ingrediënten voor omelet en vulling
1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
1 theelepel room 0,15 khd – 16,8 kcal – 0,1 eiw – 1,8 vet
½ tomaat 1,1 khd – 7,7 kcal – 0,2 eiw – 0,2 vet
4 blaadjes ijsbergsla 1,0 khd – 9 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
¼ sjalotje in dunne schijfjes 0,6 khd – 2,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
100 gram roerbakgroenten 3,5 khd – 26 kcal – 1,5 eiw – 0,1 vet
Ingrediënten knoflooksaus
3 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 330 kcal – 0,7 eiw – 36 vet
1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 teen knoflook, geperst 0,56khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
Totaal: 8,3 khd – 553 kcal – 44,3 eiw – 49,3 vet


Bereiden


Eerst roerbak je de roerbakgroente in een wok of braadpan. Laat het de pan eerst goed warm worden en voeg dan ghee of kokosolie toe. Roerbak de groente tot het een beetje glazig ziet. Zet het dan uit en laat het staan tot de omeletjes, de saus en de shoarma klaar is.
Snij de varkenshaas over de lengte in dunne reepjes, net als shoarma wat je kent uit de supermarkt. Kruid het met de shoarma kruiden en bak het rustig in een koekenpan met wat kokosolie of ghee. Tegelijkertijd kluts je het ei met de room en voeg je wat peper toe en een snufje zout. Maak hier een zo groot mogelijk omelet van, voorzichtig want het breekt zo en dat is zonde.
Als beide koekenpannen zachtjes staan te bakken doe je alle ingrediënten van de knoflooksaus in een kom en roer je het goed door elkaar. Als laatste nog even de roerbak groente op temperatuur brengen en je kan op tafel een omelet shoarma maken. Als “broodje” de omelet, daarop een bedje van groente, het vlees er op en afmaken met een flinke klodder knoflooksaus. Eet smakelijk!