Ingrediënten
800 gram gesneden en gewassen prei 7,6 khd – 58 kcal – 2,8 eiw – 0,6 vet
350 gram (runder) gehakt 0,0 khd – 193,5 kcal – 18,0 eiw – 13,5 vet
150 gram spekjes 0,2 khd – 100 kcal – 6,0 eiw – 8,0 vet
8 dunne plakjes brie 0,0 khd – 71 kcal – 3,4 eiw – 6,4 vet
4 grote eieren 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
1 teentje knoflook 0,1 khd – 0,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
2 eetlepels Parmezaanse kaas (of andere pittige kaas) 0,0 khd – 30,3 kcal – 3,0 eiw – 2,0 vet
50 ml room 0,4 khd – 41,9 kcal – 0,3 eiw – 4,4 vet
vers gemalen peper en een snufje zout

Totaal per persoon: 8,3 khd – 575,4 kcal – 40,8 eiw – 40,7 vet

Bereiding

Begin met het uitbakken van de spekjes. Als die goed knapperig en uitgebakken zijn, kan het gehakt eraan toegevoegd worden. Rul het met wat peper en een uitgeperst teentje knoflook. Daarna voeg je de prei toe en laat je die even slinken /gaar worden bij het gehakt en de spekjes. Klop de eieren luchtig met de room. Ook wat peper toevoegen en een heel klein snufje zout. De Parmezaanse kaas kan er ook doorheen. Schep het prei mengsel in een ovenschaal en giet het mengsel erover/doorheen. Garneer met de plakjes brie, want die smelten dan zo lekker.
20 minuten op 200 graden (normale oven).