1 lamskarbonade 0,0 khd – 306,3 kcal – 24,0 eiw – 23,4 vet
½ sjalot 1,1 khd – 4,8 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
½ paprika 3,0 khd – 17,5 kcal – 0,6 eiw – 0,1 vet
¼ courgette (± 75 gram) 3,8 khd – 21,8 kcal – 1,5 eiw – 0,0 vet
5 groene asperges (± 150 gram) 4,5 khd – 28,5 kcal – 1,5 eiw – 0,0 vet
Marinade karbonade
2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
1 eetlepel citroensap 0,2 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
1 teentje knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
Totaal: 13,2 khd – 544,4 kcal – 26,5 eiw – 41,7 vet
Bereiden
De lamskarbonade eerst marineren, alle marinade ingrediënten goed mengen en in een afsluitbare diepvrieszak doen samen met de karbonade. Zorg dat de marinade goed op de karbonade zit en probeer zo min mogelijk lucht in het zakje te hebben. Het mooiste is als je het een uur of meer zo in de koelkast kan laten liggen voor het koken.
De lamskarbonade moet ongeveer 10 minuten gebakken worden dus voor ze in de pan gaan eerst de groenten snijden, courgette in plakjes, paprika in reepjes, asperges ontdaan van kontjes, sjalot in partjes.
Zet nu de beide koekenpannen op het gas, de karbonade met ghee of roomboter en de grillgroente met (bak) olijfolie of kokosolie. De groente goed verspreiden in de pan. Na 5 minuten in beide pannen de ingrediënten keren. Weer 3-4 minuten later als de lamskarbonade gaar is, deze nog een paar minuten in zilverfolie laten rusten op een bord. In de tussentijd kan de groente nog wat beter gaar worden en als je klaar bent opdienen als op de foto. Eventueel nog over de groente wat peper en zout naar smaak. Eet smakelijk!
Leave A Comment