DROGE DELEN
65 gr amandelmeel 3,1 khd
40 gr lijnzaad heel – niet tellen
30 gr kokosmeel 2,65 khd
8 gr / 1½ el psylliumvezel 0 khd
1½ tl bakpoeder (wijnsteen)
zout

NATTE DELEN
1 ei(eren)
3 el olie
2 el water of iets meer

Bereiding

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en zet een bakvorm van 27 x 31 cm. klaar.
Gebruik a.u.b. maatschepjes en geen gewoon bestek.
Meng eerst de droge delen door elkaar.
Voeg dan de natte delen toe: het ei, de olie en 2 el water. Kneed het geheel tot een mooie deegbal. Voeg zo nodig een klein beetje water toe als het te droog is. Plet de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot een passende rechthoekige lap. Haal het bovenste bakvel voorzichtig los en leg het deeg met bakvel en al in de vorm. (zie de fotoserie boven).
Bak het korstdeeg 10 minuten voor en laat iets afkoelen. Vul vervolgens de bodem met je vulling en bak de quiche of taart af.
PS: dit deeg leent zich ook uitstekend om hartige (kaas)koekjes van te bakken! Meng wat – Italiaanse – kruiden door het deeg en rasp kaas over het uitgerolde deeg voordat je het bakt. Bakken tot ze kleuren en gaar zijn.