Ingrediënten kip
3 pootjes per persoon 0,0 khd – 420 kcal – 57 eiw – 21 vet
3 plakken ontbijtspek 0,23 khd – 108 kcal – 6,8 eiw – 9 vet
speklapjes kruiden (als de drumsticks niet gemarineerd zijn)
Ingrediënten satésaus
2 eetlepels pindakaas 2,5 khd – 190 kcal – 8,1 eiw – 15,9 vet
1 theelepel sambal oelek 0,13 khd – 1,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
1 eetlepel Japanse sojasaus (goed) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
Of 1 eetlepel ketjap manis (lekker en slecht) 6,9 khd – 29,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
½ theelepel geraspte gember of mespunt gemberpoeder
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel citroengras
½ theelepel laospoeder
1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
1 klein teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
1 eetlepel room 0,3 khd – 34 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
Ingrediënten roerbak
75 gram bimi of broccoli 0,6 khd – 20 kcal – 2,3 eiw – 0,5 vet
100 gram gewassen taugé 2,0 – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
50 gram witte kool fijngesneden 2,0 – 15 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
1 eetlepel olijfolie geschikt voor bakken of kokosolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
Bereiden kip
De kip kan het beste een uur in de oven op 180 graden. Haal eerst de bakplaat er uit en begin dus met
de oven voor te verwarmen op deze temperatuur. Ik gebruik altijd een bakpapiertje zodat ik niet te veel werk heb met het schoonmaken van de plaat. Leg de kip dicht bij elkaar in het midden op de plaat, niet tegen elkaar. Strooi eventueel de speklapjes kruiden erover en dek het af met de plakjes spek. Het spek hoef je niet op te eten, ik haal het er af, mijn partner pikt het van mijn bord. Het kan het beste een uur in de oven maar na 40 minuten kan je het wel eten.
Bereiden satésaus
Een half uur voor de kip klaar is begin ik met de satésaus. Gewoon alles bij elkaar in een steelpannetje, goed roeren en aanlengen met water tot de dikte die jij lekker vindt. Als het klaar is zet je het even uit zodat je het nog een minuutje kan warmen als de rest klaar is.
Roerbakken bimi en taugé
Met wat kokosolie bak je de bimi en de witte kool tot het glazig ziet, ongeveer 5 minuutjes op een hoog vuur (3 kwart gas of op 7 als je inductie gebruikt). De smaak komt van de satésaus dus er hoeft niet van alles in, misschien een klein scheutje Japanse sojasaus. Net voordat de bimi en de witte kool gaar zijn meng je de taugé door de pan en roerbak je dit nog 5 minuutjes mee.
Leave A Comment