Ingrediënten
1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
za’atar kruiden (Jonnie Boer of Oosterse markt)
200 gram spitskool 8,0 khd – 84 kcal – 6,0 eiw – 2,0 vet
½ maggi blokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
½ eetlepel zwarte sesamzaadjes 1,0 khd – 32,0 kcal – 0,9 eiw – 2,8 vet
peper en zout naar smaak

Totaal: 9,5 khd – 258,5 kcal – 36,0 eiw – 7,1 vet

Bereiden

Snij de kipfilets in grote brokken (zie foto) en wrijf de kip in met de za’atar kruidenmix. Even op een wat hoger vuur (plus minus 70% hoog) in de boter aanbraden, 2 minuten aan beide kanten en daarna op een laag pitje zacht garen.
Haal de kip als het gaar is uit de wok, voeg dan in de lege wok met de za’atar resten wat wokolie toe en wok de spitskool op een hoge stand (80% tot 90% hoog) Als het glazig is, ongeveer na 3 minuten doe je het gas lager en roer je een verkruimeld half maggiblokje door het gerecht.
Laat het nog wat garen, proef eventueel tussendoor en als het goed is kan de kip er weer bij. Ik hou er zelf van als de kool nog een beetje knapperig is. Serveer met wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid. Eet smakelijk!