Ingrediënten
3 stengels bosui 3 khd
olie
1 teentje knoflook
225 gr geraspte kaas bijvoorbeeld 100 gram boeren en 125 gram Gruyère
handje verse peterselie
handje verse bieslook
100 ml droge witte wijn
150 ml slagroom
4 ei(eren)
vers gemalen peper

Bereiding

Maak het korstdeeg volgens dit recept. Bak het zoals in het recept staat 10 minuten voor, laat de bodem buiten de oven iets afkoelen voordat je de vulling erin doet.Laat de oven op 175 graden staan.
Snijd de bosui in ringen.
Rasp de kaas.Hak de kruiden fijn.
Meet de witte wijn en slagroom af.
Bak de ringetjes bosui in wat olie 1 minuutje, pers er een teentje knoflook boven uit en schep even om. Schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook.
Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten op laag vuur.
Klop ondertussen de eieren met slagroom en kruiden los.
Roer het eimengsel kort op laag vuur door het kaasmengsel maar laat het ei niet stollen! Verdeel de massa over de voorgebakken bodem en maal er peper over.
Bak de kaas uien taart 15 minuten of tot de taart gaar is en een mooi kleurtje heeft. (voorzichtig schudden om te zien of het gestold is) Laat 5 minuten buiten de oven rusten voordat je de taart aansnijdt.