1 groot blad ijsbergsla
1 grillburger/zelfgemaakte hamburger
1 augurkje (beste is een zure dus niet zoetzuur)
klodder mayonaise
drupje ketchup
1 klein uitje bij het vlees
1 noriblad
1 ei
wat blaadjes ijsberg sla
halve avocado
halve komkommer ongeschild, goed gewassen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel wasabi
5 grote gare garnalen
takje bieslook
Kikkoman sojasaus Less Salt
Bereiding sushi rol


De sushi rol maken we eerst klaar want dat is het lastiger dan de burger. Maak eerst van het ei een dunne omelet door het te klutsen en zachtjes gaar te laten worden in een grote koekenpan. Je kan kokosolie of ghee gebruiken om in te bakken. Als het klaar is laat je het even afkoelen en straks kan je hem op op het op het nori vel leggen. Dit is dus je rijst.
Snij de komkommer in de lengte in dunne repen van ongeveer een halve centimeter breed.
Meng de wasabi door de mayonaise en zet het klaar in een klein kommetje met een theelepeltje
Leg het nori vel op een schone en droge ondergrond of een sushi matje. Zet in handbereik een klein kommetje met water neer, dit heb je later nodig om de rol dicht te plakken. Een nori vel heeft een glimmende kant en een doffe kant. De doffe kant is waar de ingrediënten opgelegd moeten worden.
Leg de omelet op het norivel. Leg de sla zo’n 2 centimeter van de onderkant van het nori vel over de hele breedte, leg de komkommer en avocado op de sla. Leg de garnalen netjes verdeeld op het geheel en sluit af met de wasabi mayonaise over de hele lengte van de ingrediënten te sprenkelen.
Nu wordt het lastig, je moet het dicht rollen. Als je de ingrediënten goed compact hebt neer gelegd dan heb je genoeg norivel over om het dicht te plakken. Bevochtig de bovenste 3 centimeter van het norivel met wat water uit het bakje wat je hebt klaargezet en rol het dicht.
Bereiding burger
Snij het kleine uitje in ringen en bak het samen met de hamburger gaar. Terwijl het in de pan ligt maak je een bord op door een groot blad ijsbergsla neer te leggen. Als de burger klaar is dan leg je het zo op de sla dat je de sla als een soort broodje om de burger kan vouwen. Maak het af met de mayo en de druppel ketchup, augurkje in lange plakjes bovenop de hamburger en voila!.