1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
3 plakjes brie 0,0 khd – 107 kcal – 5,1 eiw – 9,6 vet
1 theelepel pesto 0,2 khd – 23 kcal – 0,2 eiw – 2,3 vet
paar plakjes ontbijtspek 0,2 khd – 113 kcal – 6,9 eiw – 9,0 vet
1 teentje knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
½ (kleine) witte kool 12,0 khd – 90 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
4 champignons 0,16 khd – 7,2 kcal – 0,9 eiw – 0,2 vet
½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
knoflook- of kruidenboter 0,3 khd – 87 kcal – 0,2 eiw – 9,4 vet
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden voor op de gewone stand.
Was de kip, niet te veel spetteren en je handen goed wassen tussentijds en na dat het gerecht klaar is. Begin met de kip in de lengte open te snijden zodat je het kan vullen. Als je hele grote kipfilets hebt is het misschien beter om twee grote stukken ervan te maken die je dan weer in de lengte open snijd om te vullen.
Smeer de binnenkant in met pesto, dan een plak brie erin en wikkel het filetje in met spek. Zo nodig afsluiten met een cocktailprikker. Maak een ovenschaal een klein beetje vettig en leg de filetjes er netjes in. Strooi er wat in blokjes gehakte knoflook omheen en zet het in de oven. Het duurt ongeveer 30 minuten, kijk na 20 minuten of het gaar is en daarna om de 10 minuten. Het hangt namelijk een beetje af van jouw oven en de grote van de filets, te gaar maakt droog.
In de tussentijd kan je de witte kool snijden, de champignons schoonmaken en in blokjes snijden. Begin met het garen van de champignon in een lekkere grote schep knoflookboter. Als de champignons gaar zijn, kan de kool erbij en die moet even kort op hoog vuur mee roerbakken, gas lager, maggiblokje (of wat zout) er door snipperen en roeren en eventueel met even kort een deksel op de wok of pan om de kool gaar te maken. Is de kip nog niet klaar? Wok of pan gewoon uit, deksel er af en weer roerbakkend opwarmen op hoog vuur als de kip klaar is.
Leave A Comment