Ingrediënten voor 3 personen
300 gram rundergehakt 0,0 khd – 645 kcal – 60,0 eiw – 45,0 vet
1 aubergine 8,4 khd – 56 kcal – 2,8 eiw – 0,0 vet
4 grote tomaten 10,5 khd – 77 kcal – 2,5 eiw – 1,8 vet
2 teentjes knoflook 1,1 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
150 ml runderbouillon 0,5 khd – 3,0 kcal – 0,3 eiw – 0,2 vet
1 pompoen 12,0 khd – 84 kcal – 4,2 eiw – 1,2 vet
3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
1/2 theelepel
kaneel
snuf chilipoeder of cayennepeper
snuf tijm
zwarte peper Totaal per persoon = 10,8 khd – 370,2 kcal – 30,6 eiw – 21,9 vet

Bereiden

Snij de pompoen in blokken en kook deze in 15 minuten gaar en zacht. Bak ondertussen het gehakt bruin krokant met de knoflook, kaneel, chili naar smaak en tijm en en flink zwarte peper. Voeg dan 1 aubergine in kleine blokjes toe en bak ook bruin. Snij de tomaten in kleine blokjes of pureer ze even met de staafmixer en voeg toe aan het gehakt, samen met de bouillon. Laat dit zachtjes koken en indikken. Pureer de pompoen met flink zout en peper en eventueel nog wat kruiden naar keuze. Meng de drie eieren er doorheen. Vet een ovenschaal in en giet daarin het gehaktmengsel. Giet daarop de pompoenpuree en bak ongeveer 30 minuten op 200 graden tot de puree stevig is. TIP: Hou wat puree over of maak wat extra als je de volgende dag de pompoen mugcake gaat eten als ontbijt!