1 courgette (geraspt) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
1 groot ei (of 1½ klein) 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
¼ blokje feta 0,0 khd – 96,4 kcal – 6,4 eiw – 7,9 vet
snuf peper & zout
Griekse kruiden
1 lente-ui 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
½ komkommer 2,6 khd – 26 kcal – 1,4 eiw – 0,8 vet
takje peterselie
takje munt
eventueel wat koriander
1 teentje knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
Totaal: 20,4 khd – 323 kcal – 22,5 eiw – 16,3 vet

Bereiden

Rasp de courgette, doe er wat zout overheen en laat hem dan even uitlekken. Daarna zoveel mogelijk afdrogen. (Na minuut of 10 in de zout, want dat onttrekt het vocht.) Klop het ei en vermeng met de courgette, beetje peper naar smaak erbij, de Griekse kruiden, de peterselie en koriander er ook door. Snij het lente-uitje fijn en vermeng ook met het mengsel. Kruimel de feta in kleine stukjes eroverheen en dan kan je de kleine pannenkoekjes bakken. Ze gaan snel kapot als het te nat is, dus ik maak ze vaak zo klein mogelijk. Je kan de feta er ook achteraf overheen kruimelen.

De tzatziki maak je door de komkommer te schillen en te raspen, te vermengen met de Griekse yoghurt. Pers het teentje knoflook erdoor. Snij de munt fijn en vermeng ook met het mengsel. Wat op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat olijfolie eroverheen. Kali orexi