Ingrediënten
1 courgette (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,9 eiw – 0,0 vet
1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
50 gram spekjes 0,3 khd – 120 kcal – 7,5 eiw – 10,0 vet
½ uitje, in snippers 1,0 khd – 5,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
½ teentje knoflook, geperst 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
75 gram cheddar kaas 0,1 khd – 311,3 kcal – 19,1 eiw – 25,8 vet
50 milliliter room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
½ maggi bouillonblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
gemalen peper naar smaak v Totaal: 18,7 khd – 835,2 kcal – 63,9 eiw – 55,6 vet

Bereiden

Begin met het in slierten maken van de courgette. Je kan hier een speciale puntenslijper voor gebruiken of een mandoline. Heb je dit niet, dan kan je ook een grove rasp gebruiken en de courgette in de lengte raspen. Laat het uitlekken in een vergiet en zet het aan de kant. Pak een braadpan en bak de spekjes uit op een niet te hoog gas. In de tussentijd snij je het uitje en snij je de kip in blokjes. Als de spekjes zijn uitgebakken, dan kunnen de uitjes erbij en gefruit worden. Vervolgens kan de kip er bij, de knoflook en het halve maggiblokje. Laat de kip rustig garen op een laag vuur en schep het af en toe om. In de tussentijd kan je de courgette roerbakken in een andere braadpan of een wok. Beetje peper door beide pannen. Na een paar minuten zet je de wok met de courgette lager en laat je het zachtjes wat gaarder stomen. Niet te lang want het mag wat knapperig blijven en zeker niet te zacht worden. Doe nu de room bij de kip, schep het nog wat om en rasp ⅔ van de cheddar erdoor. Na een paar minuten mag je de saus mengen met de “pasta”. Rasp de rest van de cheddar er overheen.