Ingredient – 6 stokjes
- 3 el olijf olie
- 2 tl citroen sap
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl droge oregano
- ½ tl zout
- 300 gram vlees (kip vakershaas of hamlappen)
Saus: Tzatziki
- 200 gram Griekse yogurt
- ½ komkommer – Zonder zaden en fijn
- 1 el olijf olie
- 2 tl witte azijn
- 1 teentjes knoflook
- 1 snufje zout
- 6 houte prikers
Extra toevoeging aan de saus (Niet nodig)
15 blaadjes verse munt
peper
peterselie
dill
Bereiding:
- Stap 1 doe olijf olie, citroen sap, 2 knoflook,oregano and 1/2 zout in een groote kom. Voeg het vlees toe en dek niet af zet het vervolgens in de koelkast voor minimaal 2 uur
- Stap 2 meng de yogurt, komkommer (fijn en zonder zaden) , 1 tl olijf olie, azijn, 1 teentje knoflook en het snufje zout in een kom en zet deze ook voor 1 a uur in de koelkast
- Stap 3 voor verwarm een gril na middel of hooge temperature en voeg een beetje olie toe. Maak de houte stokjes nat voor 15 minuten
- Stap 4 haal de marinade uit de koelkast en rijg deze aan het stokje
- Stap 5 bak de stokjes and regelmatig draaien tot deze gaar zijn en dien deze op samen met de Tzatziki saus
TIP: Voeg ook ui/rode parika toe aan de stokje
TIP: Stopbrood erbij voor het dippen in tzatziki
Leave A Comment