Ingredient – 6 stokjes

  • 3 el olijf olie
  • 2 tl citroen sap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl droge oregano
  • ½ tl zout
  • 300 gram vlees (kip vakershaas of hamlappen)

Saus: Tzatziki

  • 200 gram Griekse yogurt
  • ½ komkommer – Zonder zaden en fijn
  • 1 el olijf olie
  • 2 tl witte azijn
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 snufje zout
  • 6 houte prikers

Extra toevoeging aan de saus (Niet nodig)

15 blaadjes verse munt
peper
peterselie
dill

Bereiding:

  • Stap 1 doe olijf olie, citroen sap, 2 knoflook,oregano and 1/2 zout in een groote kom. Voeg het vlees toe en dek niet af zet het vervolgens in de koelkast voor minimaal 2 uur
  • Stap 2 meng de yogurt, komkommer (fijn en zonder zaden) , 1 tl olijf olie, azijn, 1 teentje knoflook en het snufje zout in een kom en zet deze ook voor 1 a uur in de koelkast
  • Stap 3 voor verwarm een gril na middel of hooge temperature en voeg een beetje olie toe. Maak de houte stokjes nat voor 15 minuten
  • Stap 4 haal de marinade uit de koelkast en rijg deze aan het stokje
  • Stap 5 bak de stokjes and regelmatig draaien tot deze gaar zijn en dien deze op samen met de Tzatziki saus

TIP: Voeg ook ui/rode parika toe aan de stokje
TIP: Stopbrood erbij voor het dippen in tzatziki