Ingrediënten

3 grote verse eiwitten
28 gram gelatinepoeder
1 theelepel cream of tartar (wijnsteen)
80 gram erythritol (kristalzoetstof)
15 -20 druppels vloeibaar zoet
1 vanillestokje
60 ml koud water
180 ml kokend water
1 eetlepel kokosmeel
snufje zout eventueel
100 gram pure 85% chocola eventueel kokosrasp Bij ongeveer 36 stuks zonder chocola per stuk = 0,1 khd – 2,6 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
Bij ongeveer 36 stuks met chocola per stuk = 0,5 khd – 21,9 kcal – 0,9 eiw – 1,7 vet


Bereiden Bekleed een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier en bestrooi met 1/2 eetlepel kokosmeel. Doe de gelatine in een pannetje met het koude water en draai het pannetje rond tot alle gelatine bedekt is. Snij het vanillestokje open en haal het merg eruit. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten in een brandschone metalen kom met de mixer en voeg langzaam tijdens het kloppen het zout, vanille, cream of tartar en erythritol toe in gedeeltes. Blijf doorkloppen tot je stijve pieken hebt. Roer door de opgestijfde gelatine de 180 ml kokend water en roer tot de klontjes weg zijn. Voeg hierbij de vloeibare zoetstof en maak het flink zoet. Zet de mixer op de middelste stand en laat met een heel dun langzaam straaltje de gelatine bij de eiwitten lopen terwijl je doorklopt. Klop daarna nog 3 tot 5 minuten tot het mengsel dik en stevig is. Giet dit in de bakvorm en strooi het overige kokosmeel er over. Zet een nachtje in de koelkast. Haal de volgende dag de marshmallows uit de bakvorm, pel het bakpapier er af en snij het in stukken. Smelt eventueel de chocola en dip de marshmallows er in, strooi daar wat kokos over.