Ingrediënten

150 gram amandelmeel
500 gram kwark
30 gram kokosolie
1 ei
150 ml slagroom ongeklopt
5 blaadjes gelatine
2 druppels stevia
aardbeien eventueel

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 175 graden.

2.Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.

3.Neem een springvorm (24 cm) en bedek de bodem met bakpapier.

4.Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.

5.Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.

6.Laa de gelatine weken in een kommetje koud water.

7.Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.

8.Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.

9.Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarm hier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.

10.Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed door elkaar.


11.Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

12.Serveer met wat aardbeien.