Ingrediënten

1 beenhammetje (of kipfilet) 3,3 khd – 243 kcal – 44 eiw – 6,0 vet
250 gram broccoli 2,0 khd – 68 kcal – 7,3 eiw – 1,8 vet
Ingrediënten marinade
2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
2 theelepels grove mosterd of gemalen mosterdzaad 0,3 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
1 theelepel citroensap 0,1 khd – 1,4 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel chilipoeder
½ theelepel knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel grove peper
Totaal: 5,7 khd – 485 kcal – 51,9 eiw – 27,0 vet

Bereiden

Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar, smeer het vervolgens op de hammetjes. Je kan het een tijdje in de koelkast laten liggen onder een stukje huishoud folie, geen geduld, meteen de oven op 175 graden en het hammetje in een ovenschaal met de resten marinade er overgegoten. Oven gewoon op verwarmen van onder, zeker niet op hete lucht. Giet het vet af en toe in de oven over het hammetje of dek het af met een stukje aluminium folie na een minuut of 20, dit is tegen uitdrogen, pas na 20 minuten zodat er wel een lekker korstje op komt. Het hammetje moet ongeveer een uur in de oven blijven. In de tussentijd kan je de broccoli schoonmaken in klaarzetten, 10 minuten voor de beenham klaar is zet je de broccoli op. Het is klaar als een mes er makkelijk ingaan, het is te gaar als het niet meer mooi groen is, hoe het dus in de gaten. Een stoompan werkt erg goed met broccoli.