Pompoensoep

Ingredienten voor 4 personen:

3 eetlepels olijfolie
1 gehakte ui
1 flespompoen, geschild en zonder zaadjes
1 halve theelepel komijn
2 knoflooktenen uit de knijper
1 theelepel koenjit (kurkuma)
2 gedroogde dadels, gehakt
1 blikje kokosmelk
5 deciliter bouillon (of water)
zout en peper
25 gram geroosterde zonnebloempitten
1 eetlepel kleingesneden bieslook

Bereiding:

Snijd de pompoen in blokjes en fruit deze samen met de ui in de olijfolie tot de pompoen zacht is. Voeg de komijn en de knoflook toe. Fruit deze even mee en voeg vervolgens de koenjit, dadels, kokosmelk en bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en strooi er de zonnebloempitten en bieslook over. Druppel er nog wat extra olijfolie over.